ATLET RAGBI TERIMA ANUGERAH PINGAT RAZLAN PUTRA | PUSAT SUKAN
» BERITA » ATLET RAGBI TERIMA ANUGERAH PINGAT RAZLAN PUTRA

ATLET RAGBI TERIMA ANUGERAH PINGAT RAZLAN PUTRA

Mamu bakal terima anugerah Pingat Razlan Putra

25 Oktober 2017 – Nazuriddin Abdul Latif lebih dikenali sebagai Mamu tidak perlu diperkenalkanlagi kepada peminat sukan ragbi Malaysia. Nama beliau sering diperkatan pada peringkat kelab dan juga dikalangan pemain kebangsaan sejak bertahun llu. Mamu, dengan jadual ragbi padat, menamatkan pendidikan tinggi di Universiti Putra Malaysia. Beliau mempunyai Diploma dalam Pengaturcaraan Komputer. Walau bagaimanapun, keinginannya untuk kembali kepada masyarakat dan menyumbang kepada negara telah membuatkan beliau melanjutkan pengajian peringkat ijazah dalam Pendidikan Jasmani,

Nazuriddin pastinya tersenyum pada sesi graduasi yang akan datang. Beliau akan menerima anugerah Pingat Razlan Putra. Ia adalah anugerah bagi mereka yang cemerlang dalam akademi dan juga sukan di Universiti Putra Malaysia.

Mamu telah dianugerahkan Kepujian Dekan sekali, yang memenuhi syarat untuk menerima anugerah itu. Aktiviti ko-kurikulumnya di peringkat antarabangsa sangat mengagumkan. Beliau mawakili Malaysia di dalam pelbagai kejohanan. Antara kejohanan terbesar yang disertai adalah.

  • Pemain Asia Ragbi 1 Malaysia 15s Royal Selangor (Piala Juara)
  • Pemain Ragbi Olimpik 7s Hong Kong
  • Pemain SEA Games Rugby 2015 Singapura
  • Player Rugby Commonwealth Rugby 7s Glasgow
  • Pemain Sukan Asia Ragbi 7s Incheon, Korea

Kerjaya ragbi Mamu sebenarnya bermula pada tahun 2004. Kualiti dan pengalaman kepimpinannya menjadikannya ketua pasukan untuk UPM Serdang Angels (2016-2017). Waktu terbaiknya sebagai kapten termasuk memenangi MRL 2016 bersama semua pemain universiti tempatan.

Anugerah ini membuktikan bahawa ahli sukan juga boleh cemerlang di akademi. Pemain yang dilahirkan di Perlis ini menunjukkan bahawa anda boleh menjadi sangat baik di dalam dan di luar padang jika anda boleh mendedikasikan dan mendisiplinkan diri anda untuk mencapai matlamat anda.

Foto dari akaun facebook Mamu dan Zainuddin Mamat

Tarikh Input: 14/11/2017 | Kemaskini: 05/08/2019 | amin_mustafha

PERKONGSIAN MEDIA

PUSAT SUKAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1288/1351
03-9769 4279
C1574009720