UPM Netball Team Cham[pion For USM Open | SPORTS CENTRE

UPM Netball Team Cham[pion for USM Open

Syed Ismail Syed Abu Bakar
sukan@hmetro.com.my

Georgetown: Universiti Putra Malaysia (UPM) Firewolf dinobatkan juara kategori wanita terbuka Pesta Bola Jaring Antarabangsa Universiti Sains Malaysia (USM) edisi ke-25 di Azman Hashim USM Sports Arena di kampus induk, Minden, di sini, kelmarin.

Pasukan UPM mengenepikan saingan terdekatnya, Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) selepas mencatatkan kemenangan 18-5 pada aksi final yang turut disaksikan Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) USM Prof Datuk Dr Adnan Hussein.

Kemenangan itu membolehkan pemain UPM Firewolf menerima piala pusingan, wang tunai RM2,000, piala iringan, pingat serta barangan penaja Nestle Products Sdn Bhd selain pemainnya, Norashikin Kamal Zaman, 22, dipilih pemain terbaik untuk menerima piala iringan.

MBPJ selaku naib juara menerima RM1,000, piala iringan dan barangan Nestle selain hadiah fair play.

Tempat ketiga dikongsi NSD dari Pulau Pinang dan USM Kubang Krian dengan masing-masing menerima RM500.

Sementara itu, aksi bertenaga dan konsisten menjadi ramuan terbaik buat Cobra dari Kuala Lumpur apabila muncul juara kategori lelaki dengan mengenepikan Coaster dari Terengganu dengan kemenangan tipis 9-4.

Pemain pasukan itu menerima piala pusingan, RM2,000, piala iringan, pingat dan barangan penaja selain pemainnya, Tamim Amzat Dasthagir, 23, dipilih pemain terbaik.

Date of Input: 25/10/2018 | Updated: 05/08/2019 | amin_mustafha

SXDTSAO~